Ken jij Madame Poubelle? - toneelspel

Ken jij Madame Poubelle?  is een toneelvoorstelling in het kader van het prentenboek Madame Poubelle voor en door kinderen, in vijf bedrijven. De toneelvoorstelling leent zich voor een activiteit in de klas, maar ook voor een musical aan het eind van het schooljaar en voor een activiteit buiten de school zoals in de buitenschoolse opvang.
lees meer

Lees meer:


De boodschap van Madame Poubelle - lesboek

Dit lesboek is inspirerend voor leerkrachten, maar is ook inspirerend voor ouders die willen doorpraten over wat Madame Poubelle aanreikt. Het lesboek is ook geschikt voor programma’s van naschoolse opvang, bibliotheken en kan gebruikt worden voor milieueducatie.

In het lesboek: aanknopingspunten voor een kringgesprek.
lees meer

Lees meer:


Lesboek voor de leerkracht van groep 1, groep 2 en groep 3

Er zijn twee-en-vijftig verhaaltjes met elk drie tekeningen, net zo veel als er weken zijn in een jaar. Sommige verhaaltjes zijn gebonden aan feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Andere verhaaltjes zijn seizoengebonden en gaan over de herfst, de winter, de lente of de zomer. Het zijn kleine verhaaltjes over een duurzame samenleving die passen in het dagelijkse kringgesprek, maar wellicht ook elders in het lesprogramma, in de biologieles bijvoorbeeld of in de les voor handvaardigheid.  

Lees meer:


Madame Poubelle - personage

Madame Poubelle het personage bestaat echt. Mireille Hermens is een vrouw met grote interesse in maatschappelijke ontwikkelingen. Zij heeft zich ingelezen in het personage Madame Poubelle en kan langskomen in de karakteristieke kleding van Madame Poubelle: de bloemetjesjurk met daaronder de gestreepte broek en in stevige schoenen. Op verzoek kan zij haar (kliko) prullenbak meebrengen. >Lees meer >l

Lees meer: