Huis van Compassie en Internationale Vrouwendag

Vrijdag 8 maart 2019 was het Internationale Vrouwendag, wat jaarlijks wereldwijd gevierd wordt. Ook dit jaar organiseerde Stichting Goshamadeed, in samenwerking met het Huis van Compassie, deze dag voor vrouwen uit Nijmegen en omgeving.
Zij willen de participatie en integratie van vluchtelingen en de Nederlandse samenleving bevorderen. Stichting Goshamadeed organiseert al jaren deze Internationale Vrouwendag alwaar vrouwen over hun zelfstandige situaties kunnen praten.

Op deze dag nodigde de Stichting een aantal vrouwen uit om over hun zelfstandige situatie te praten in de Nederlandse samenleving, maar ook over de vrouwen over heel de wereld; zo ook over de vrouwen waarbij die zelfstandigheid niet vanzelfsprekend is.

Een van de genodigden was Madame Poubelle. Zij omschreven haar als:

  • Madame Poubelle: is een eigenzinnige vrouw met een gat in haar sok. Zij is op zoek naar geschikt afval in vuilnisbakken. Hoe kan ze dat weer gebruiken? Mireille Hermens presenteert Madame Poubelle uit het gelijknamige prentenboek (uitgave Joleijt educatieve producten)   over Duurzaamheid.

In totaal 35 personen, van allerlei nationaliteiten, en uit allerlei projecten binnen de Stichting Goshamadeed, hebben deze avond weten te realiseren. Zo ook de mensen vanuit het Huis van Compassie.

Ik wil alle deelnemers, gastsprekers en gasten hartelijk danken voor deze fantastische en geslaagde avond. Internationale Vrouwendag hebben we met z’n allen gevierd. We weten nu waarom het zo belangrijk is om dat jaarlijks te doen. Stichting Goshamadeed heeft zijn doel bereikt.

 Organisator en coördinator  Storay Ahmadi, foto's Barbara Coljee