De ‘jurkstrikjes’ op de Jaarmarkt Groesbeek

Dinsdag 24 juli waren Madame Poubelle (alias Mireille Hermens) en Marskramer Joris Joleijt, (alias Joris Leijten) uitgenodigd op de Jaarmarkt van Groesbeek.
Op deze warme dag was het al vroeg druk op de jaarmarkt tegenover het gemeentehuis. Op een aangrenzend plein werden kinderattracties georganiseerd waarbij Madame Poubelle en Marskramer Joleijt in een verkoopkraam met eigen activiteiten deelnamen.

Madame Poubelle heeft verschillende malen in een kring van kussens het verhaal “de jurk” uit het prentenboek voorgelezen aan kinderen. Speciaal voor deze gelegenheid had ze haar feestjurk uit de vuilnisbak van huisnummer 6 meegenomen. Dit keer de feestjurk zonder strikjes. Kinderen konden met behulp van kleurrijke stukjes stof en wol strikjes maken voor op deze jurk. Deze werden er met veiligheidspelden opgeprikt. Tientallen kinderen hebben een strikje gemaakt voor op de feestelijke jurk van Madame Poubelle. Of gewoon voor zichzelf.

  

Het was voor de eerste keer dat het nieuwe “activiteitencomité Groesbeek” deze kinderattracties bij de Groesbeekse Jaarmarkt aan bood en is voor herhaling vatbaar. Hartelijk dank voor de uitnodiging door Jeroen Heijnen.

Madame Poubelle maar ook Meneer Boek kunnen op Jaarmarkten op andere plaatsen en evenementen een workshop bieden.