Madame Poubelle knutselt met kids op Wondertuin

Bij het openingsweekend in het kader van Nijmegen, European Green Capital 2018 van 19 tot 21 januari jl. werd een Wondertuin festival georganiseerd in het Museum Het Valkhof. Bij de zo genaamde Kidsklub binnen het festival was een speeltuin vol met workshops in het kader van duurzaamheid en afval. Er kon gesloopt, getimmerd, gesport, gevist, geknutseld en gemaakt worden met afval. Een zeer succesvol leerzaam evenement.

Madame Poubelle was ook paraat met haar boek en een knutseltafel. Kinderen konden haar kleurplaat kleuren met stukjes afval van allerlei huishoudelijke materialen en aangevuld met kleurpotloden werd het een kleurrijke mozaïek- collage. Ruim 100 kinderen en hun ouders waren zeer creatief met de kleurplaten. De kinderen waren zeer geconcentreerd en gedreven bezig en bleven korte of langere tijd bij de tafel. De kinderen mochten na afloop met hun kunstwerk op de foto in een levend schilderij. Uiteraard mochten de kunstwerkjes mee naar huis. Met dank aan de begeleiders Mireille Hermens, dochter Kimberley en Joris Leijten.

Op vrijdagochtend waren er 200 bovenbouw kinderen van verschillende Nijmeegse basisscholen actief op de Wondertuin. De organisatie van European Green Capital hebben in het voorjaar van 2017 aan alle basisscholen in Nijmegen het Prentenboek, lesboek en toneelscript van Madame Poubelle gegeven. Deze extra promotie voor de boodschap van Madame Poubelle geeft extra aandacht bij kinderen, ouders en scholen.

Zo blijft Madame Poubelle zich inzetten voor milieueducatie en kinderen om haar passie voor afval te verkondigen