Madame Poubelle steekt daadwerkelijk de handen uit de mouwen op het door zwerfafval vervuilde Waalstrand.

 

 

Op de langste dag van het jaar woensdag 21 juni 2016  organiseerde de European green chapital organisatie voor Nijmegen in het kader van Green Chapital challenges een kleiner evenement ‘Nijmegen Ruimt het in één keer op’ . Op het populaire Waalstrandje blijft veel zwerfafval liggen dat niet wordt opgeruimd. Dat is de gemeente een doorn in het oog en vraagt/schreeuwt om actie. Groep 5 van leerlingen van de Petrus Canisius basisschool en de leerlingen van MBO opleiding Helicom, kregen een uitnodiging  om deze dag  de handen uit de mouwen te komen steken.

Ook Madame Poubelle was van de partij om samen met leerlingen het Waalstrandje schoon te maken. Compleet met container zette zij haar beste beentje voor. Madame Poubelle zet zich in om de wereld een beetje leuker te maken. ‘ Het wordt leuker als het Waalstrand schoon is!’ zegt ze.

De actrice Mireille Hermens in de persoon van Madame Poubelle komt graag op basisscholen en op andere evenementen haar verhaal vertellen. Zij leest voor uit het prentenboek en knoopt op een speelse/ludieke manier een gesprek aan over de tekst.